Hizmetlerimiz

Taş Kolon

Taş kolon yönteminde ıslah edilen zeminde; Kontrollü mühendislik özelliklerine sahip geçirgenliği yüksek elemanların zemin içerisine düzenli bir grid halinde inşa edilmesi, Islah edilen tüm zemin kütlesinin deformasyon modülünün arttırılması, Islah edilen zeminin içsel sürtüne açısının ve kayma mukavemetinin arttırılması, Islah edilen zeminin sukünetteki toprak basıncı katsayısının (Ko) arttırılması, Zeminin konsolidasyon hızının arttırılarak buna bağlı zemin oturmalarının yapım sonrasındaki kısa süre içerisinde gerçekleşerek toplam zamana bağlı oturmaların azaltılması,elde edilmektedir. Taş kolon uygulaması zemin koşullarına bağlı olarak başlıca birkaç farklı yöntem ile yapılabilmektedir. Bu yöntemler; Vibroflotasyon veya vibro kompaksiyon yönteminde kullanılan ekipmana benzer bir ekipman ile killi ve siltli zeminlerde taş kolonların “wet-top feed” yöntemi üstten beslemeli yöntem teşkil edilmesi, Vibroflotasyon veya vibro kompaksiyon yönteminde kullanılan ekipmana benzer bir ekipman ile taş kolonların “dry-bottom feed” yöntemi kuru tabandan beslemeli yöntem teşkil edilmesi, Uygun zemin koşullarında bir muhafaza borusu çakılarak, zemin içerisinde oluşan boşluğa taş doldurulması ve vibrasyon yöntemi ile borunun geri çekilmesi esnasında taşın sıkıştırılarak yerleştirilmesi, Taş kolon uygulaması deniz tabanında veya karada tipik olarak 60 cm ila 100 cm çaplara kadar uygulanabilmektedir.


Zemin Etüd

Yer altı tabakalarının durumlarını, konumlarını, hangi tür jeolojik yapıdan müteşekkil olduklarını, derinliklerini, kalınlıklarını, yoğunluklarını, elektrik özdirençlerini, sismik hızlarını, ivmesini, yeraltı suyu derinliğini ve bu tabakaların diğer dinamik parametrelerini, deprem karşısında gösterecekleri davranışları, tespit etmek amacıyla yapılan etütlere zemin etütleri denir. Zemin etüdü, zeminin cinsine ve aranacak şeye göre çeşitli yöntemlerle yapılır. Bu yöntemlerin en önemlileri: Sismik, Elektrik, Manyetik, Elektromanyetik, Gravite, Radyoaktivite başlığı altında toplanabilir. Bizim amacımıza en uygun olanlar İse Sismik ve Elektrik Prospeksiyon yöntemleridir. Zemin etüt makinesiyle bulunan parselden numune alınarak anliz ve değerlendirmeler yapılır.

Deep Mix

Bu yöntemde, üzerinde enjeksiyon nozzleları bulunan özel şekilde imal edilmiş dış/kesme çapı hedef kolon çapında olan kesici bıçakların en uçta olduğu üzerinde ise delgi için gereken torku bir delgi makinasının rotarisinden kesici bıçaklara aktaran ve ortasındaki boşluktan çimento/su karışımını (enjeksiyonu) kesici uçlar üzerindeki nozzlelara intikal ettiren bir delgi takımı kullanılmaktadır. Yukarıdan aşağıya doğru delgi ve kesme işlemi esnasında enjeksiyon zemine verilir, yukarı çekme esnasında da enjeksiyon vermeye devam edilebileceği gibi sadece karıştırma da yapılabilir. Bu yöntemde mekanik karıştırma kesici bıçaklar ile yapılmaktadır bu nedenle kesintisiz enjeksiyon akışı temin edilmesi yeterlidir. Bu şekilde, enjeksiyon ve zeminin belirli sabit/uniform bir dozajda ve sınırlı bir çap ve hacim içinde karışımı temin edilerek iyileştirilmiş zemin-çimento karışımı (soilcrete) DSM kolonları elde edilir. Bu yöntem çap kontrolü ve uniformluğu bakımından bir çok yöntemden daha iyi netice vermektedir ve mekanik delme/kesmenin yapılabildiği kıvamda ve sıkılıktaki her türlü zemin koşullarında uygulanabilmektedir. Elde edilen, DSM kolonun mukavemeti zemin cinsine, karıştırma miktarına, çimento dozajına göre proje gereklerini sağlayacak şekilde ayarlanmaktadır.




Jet Grout

Jet grout kolonu, 300 - 600 bar, genellikle 400-450 bar basınçla püskürtülen su ve çimento karışımının zeminin   boşluklarını doldurup ve sıkıştırılması suretiyle elde edilir. Yüksek basınç, sevk edilen enjeksiyonun (grout)   nozzle’lardan geçerken yüksek bir kinetik enerji kazanmasını sağlar. Su-çimento karışımının hızı 250m/sn değerlerine   ulaşarak, enjeksiyon zemini yırtarak zeminle birleşerek çimentolu zemin yapısı -soilcrete- oluşur.   Jet grout’ un özelliklerini belirleyen parametreler; zemin cinsi, jet enjeksiyon tiji içerisindeki akışkan basıncı, jet   enjeksiyon tiji içerisindeki akışkan debisi (nozzle çapı), enjeksiyon şerbetinin bileşimi, jet enjeksiyon tijinin çekme   hızıdır.   Delgi sırasında kuyu ağzının yer altı su seviyesinin üzerinde olması çalışabilme açısından tercih edilir. Delme metodu   zemin cinsine bağlı olarak seçilir. Delme işleminin kolaylaştırılması, uç takımın soğutulması ve zeminin enjeksiyona   hazırlanması amacıyla delme sırasında değişik akışkanlar kullanılabilir. Bunlar su, hava, bentonit şerbeti veya grout   olabilir.   Uç takımı olarak yumuşak karakterli zeminlerde genellikle kil matkabı, sert karakterde ise tricone bitler ve bloklu   zeminde DTH elemanlar kullanılır. Bağlantı manşonlarında 600 - 700 bar basınca dayanıklı sızdırmazlık elemanları ve   delgide 90 mm çapında tijler kullanılır.     Projede belirtilen derinliğe ulaşıldığında delme ve akışkan basma işlemi durdurulur. Çelik bir bilye grout borusuna   yollanarak groutun yönü ‘monitor’ diye adlandırılan ve delgi ucunun hemen arkasında bulunan 2.0mm - 2.5mm çapındaki   2-4 adet nozzle ’ları taşıyan takıma çevirilir. Su/çimento oranı genelde 1/1 dir ancak proje koşullarına göre 0,7 ye   kadar inebilir.   Yüksek basınçlı grout pompalanmaya başlanması ile enjeksiyon fazına geçilir. Takriben 250 m/sn hızlı grout, delici   takımın rotasyon hareketi ile dairesel kesitli bir grout tabakası formunu alır. Delici takımın önceden belirlenmiş dönme   hareketi sabit bir hızla çekme hareketi ile birleşince düşey kolon şeklinde bir yapı meydana gelir.

Yer Altı Suyu Arama Ve Kullanma Belgesi

Dsi onaylı yer altı suyu arama ve kullanma belgesi düzenlenilir.

Bobcat Kiralama (dolgu-tasfiye)

Mini yükleyici bobcat ile büyük kepçelerin girip sığmadığı yerlerde dolgu ve tasfiye yapma olanağı sunar.